Terugkijken op de Romeria en de Feria

Nu de maand oktober gestart is, kijken we aan de Costa terug op de periode van feesten en evenementen. De meest in het oog springende festiviteiten aan de Costa waren de Romeria en de Feria van Torremolinos.

Een week lang vulden de straten en pleinen zich met vrolijk en in traditionele kostuums uitgedoste mensen. Een waar volksfeest dat dagelijks tot in de kleine uurtjes duurde. Veel muziek, dans en kleuren. Andalusië op z’n best !

Niet alleen de Feria en Romeria in het oude stadsdeel van Torremolinos trok de aandacht, maar ook de optocht met old-timers op de boulevard van Carihuela trok veel bezoekers.

Inmiddels is dit alles achter de rug en keert de rust aan de Costa terug. Het enige dat nog herinnert aan de mooie feestmaand is de zon. Deze schijnt hier nog volop

Gran Feria Sabor a Malaga

Ook in de decembermaand is er genoeg te doen in Malaga. Zo wordt er o.a. van 2 tot 6 december een leuk food-evenement georganiseerd in de Plaza de Toros in het oude centrum van de stad.

Op de begane grond van het stierenstadion zijn sinds enkele jaren al enkele kleinschalige horecazaken gevestigd. Tijdens dit evenement zullen enkele tientallen kramen extra geplaatst worden, waar u kennis kunt maken met de verschillende streekproducten van Malaga en omstreken.

wp_20150808_007

Zo kunt u kennismaken met de smaak van de verschillende olijven, het lokale fruit, noten, wijnen en andere Andalusische producten en gerechten.

Kortom een leuk evenement om nader kennis te maken met de smaak van Malaga en tevens een mooie gelegenheid om het Plaza de Toros te bezichtigen.

De entree is gratis en het evenement is van 2 tot 6 december van 12.00 tot 21.00 uur geopend.

,

Fiesta de la Moda

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 November vindt in het centrum van Torremolinos de 2e editie plaats van het Torremolinos Fashion Weekend. Na het succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar het Plaza Costa del Sol voor twee dagen omgetoverd tot een grote catwalk.

Op deze catwalk zal de nieuwste herfst en winter mode geshowd worden. Naast kleding wordt er ook aandacht geschonken aan de nieuwste schoenentrends en mode accessoires.

201510191417144849-1024x683

Zowel vrijdag als zaterdag vindt er om 19.00 uur op de grote catwalk een indrukwekkende modeshow plaats. Op vrijdag is er om 12.00 uur aandacht voor kindermode en om 17.00 uur zullen een aantal jonge modeontwerpers hun creaties tonen.

Verblijft u momenteel aan de Costa, dan heeft u op vrijdag 18 of op zaterdag 19 november iets om in uw agenda te noteren.

 

 

Lacarihuelaplaza nu ook te volgen op Instagram

Lekker luieren aan het strand, biertje erbij, aansluitend lekker tafelen en na nog een terrasje pikken lekker het bedje in. Ideale dagbesteding als je in Carihuela verblijft. Tussendoor moet er echter ook nog gewerkt worden. Onze vaste bezoekers en Facebookvolgers weten inmiddels dat wij niet stilzitten, regelmatig brengen wij actueel nieuws en leuke weetjes. De Facebook-likes groeien gestaag door en de bezoekersaantallen op onze website doen ons bij vlagen versteld staan. Muchas gracias!!

Vanaf heden is er een leuke uitbreiding, wij zijn ook te volgen op Instagram. Heeft u Instagram, volg ons dan. Zoek Lacarihuelaplaza, druk op volgen en klaar is kees. Zou het lukken om binnen een week 100 volgers te krijgen? Vol spanning klopt ons hartje. De eerste heeft zich al aangemeld!

Heeft u leuke foto`s die u met ons delen wilt? Mail ze naar info@lacarihuelaplaza.com. Leuke vakantieverhalen en interessante weetjes zijn we ook dol op. Verras ons!

Iets opstarten is leuk, uitbreiden is nog leuker. En het houdt voor ons met het toevoegen van Instagram niet op! Blijf ons volgen, wij zijn met mooie dingen bezig. Leuke ontwikkelingen voor ons, maar ook voor u!! Wij houden u, zoals u van ons gewend bent, uiteraard op de hoogte.

La Carihuelaplaza_Nu ook op Instagram te volgen_

 

Vrijdag Espetos Contest in La Carihuela

Meer dan 2000 bezoekers worden er vrijdag verwacht in La Carihuela tijdens de Espetos Contest Torremolinos. Het is de tweede editie van dit evenement. Vorig jaar is het evenement gehouden in Playamar, dit jaar verhuist het naar playa Rincon del Sol. Elk jaar zal er een nieuwe locatie worden gekozen in de stad. Wie maakt de beste Espeto? Een deskundige jury buigt zich over dat vraagstuk. Ruim 20 deelnemers zich hebben ingeschreven. Rond 21:30 uur worden de prijzen uitgereikt, waarna er van de espeto`s gegeten kan worden. Muzikale optredens zijn er ook, u kunt onder andere genieten van een flamenco show. Tot in de kleine uurtjes verzorgt DJ Mac aansluitend de muziek.

La Carihuelaplaza_ Concurso de espetos_espetos

 

 

 

 

 

Malaga Urban Festival van 5 t/m 7 februari

Van 4 tot 7 wordt het Málaga Urban Festival met ‘food trucks” en op zaterdag en zondag kunt u gebruikmaken van diverse attracties tegen een speciaal tarief. Zo is het reuzenrad in het weekend voor verklede bezoekers toegankelijk voor slechts twee euro. De opbrengst komt ten goed van Hearts Malagueños, de Stad van de Kinderen en Biberódromo

U kunt genieten van de volgende muzikale acts:

Vrijdag 5 februari

Carlos Escalera sax in verschillende muziekstijlen

Tijd: 21:00-23:00

Zaterdag 6 februari

Heet Nasho, blues van de 50 man orkest

Tijd: 14,00-19,00

Optredens van diverse Dj

Tijd: 20:00-22:00 uur

Gratis Soul Band

Tijd: 22:00

Zondag 7 februrai

Borom Tamba met drum en dansshow

Tijd: 13,00-15 uur

Heet Nasho, blues van de 50 man orkest

Tijd: 15,00-19,00

Tijdens het evenement, dat zal worden gehouden onder het Urban Festival Malaga reuzenrad, is er  stedelijke kunst, live muziek en treden er diverse DJ`s op. Vijf procent van de opbrengst gaat naar Hearts Malagueños. De deelnemers van de ‘voedsel vrachtwagens’ zijn: Bftruck (gastronomische hamburgers , de Scoundrel (Andalusische gerechten fusion) Caravan Ham (Iberische producten); de Yankeeneta (hotdogs) en de Creponeta (pannenkoeken en snoep).