,

Uitstapje naar Arroyo de la Miel

Heb je even genoeg van het strand en zin in een kort uitstapje ? Ga dan bijvoorbeeld eens kijken in Arroyo de la Miel.

Arroyo is gemakkelijk met de bus te bereiken en binnen 20 minuten ben je er. Leuke straatjes, winkels en volop restaurants en terrasjes maken Arroyo een gezellig stadje.

 

Misschien een suggestie om dit te combineren met de markt die daar op Vrijdag`s wordt gehouden (naast Tivoli Park)

Fiesta de la Cerveza

Volgende week barst het Oktoberfeest weer los in het centrum van Torremolinos. Van 19 – 22 oktober vindt alweer de 3e editie van la Fiesta de la Cerveza plaats op la Plaza de la Nogalera.


De vorige edities waren een enorm succes met veel bezoekers en een prima sfeer !
Kom dus naar Plaza de la Nogalera en geniet niet alleen van het Duitse bier en de traditionele Duitse gerechten, want er is ook een tent aanwezig met de naam Cervezas del Mundo, waar heel veel verschillende bieren verkrijgbaar zijn.
Dus lederhosen aan en genieten van de sfeer, de muziek en de optredens.

Septiembre…….de rust keert terug

Nu de grote massa weer naar huis is, keert de rust aan de Costa weer enigszins terug. De maand september is een prima maand om la Carihuela en omstreken te bezoeken. De stranden zijn niet meer overvol, maar gezellig druk en de temperatuur is wat draaglijker als in de maanden juli en augustus.

Bovendien is de maand september de maand van de Feria san Miguel en de gelijknamige Romeria. Traditioneel wordt dit feest in Torremolinos gevierd in de laatste week van september.

Vier deze feestweek samen met de lokale bevolking en voel je Spanjaard onder de Spanjaarden. Kortom een uitnodiging om in september la Carihuela te bezoeken.

Feria de Malaga 2017

Deze traditionele feestweek staat weer voor de deur en dat betekent een week lang gezelligheid en volop evenementen in het centrum van Malaga. De Feria trekt een week lang tienduizenden bezoekers per dag naar het historische centrum van de stad.

Een week met volop muziek, dans en verrassende optredens in de straten en op de pleinen van Malaga. Bovendien een week waarop de Malaguenos zich kleden in typisch Andalusische kleding. Felle gekleurde flamencojurken beheersen die week het straatbeeld.

Het grootste deel van het programma speelt zich overdag af in de straten van het historische centrum, maar in de avond en nacht verplaatst de feestende menigte zich naar het Feriaterrein, net buiten de stad. Met het treintje kunt u dit Feriaterrein gemakkelijk bereiken. U stapt uit bij station Victoria Kent.

Ook hier ook veel muziek en dans, maar ook een enorm grote kermis die dagelijks tot de late uurtjes open is. De Feria wordt vrijdag 11 augustus om 24.00 uur geopend met een groots vuurwerk op het Malaguetastrand. Dit strand ligt bij de haven aan de rand van het centrum.

Dus mocht u deze periode aan de Costa verblijven……..ga dan zeker een dagje naar de Feria in Malaga en vier met de Malaguenos dit feest.

Voor het complete programma van de Feria verwijs ik u naar de website van de collega`s van www.beleefmalaga.nl . Op hun website en Facebookpagina treft u overzichtelijk aan welke activiteiten en per dag plaatsvinden.

Virgen del Carmen

Komend weekend is het weer zover. Het weekend van 14-16 juli staat Carihuela in het teken van Virgen del Carmen, de beschermheilige van de vissers.

 

Traditiegetrouw is dit voor Carihuela een van de drukst bezochte weekends van het jaar. Het hoogtepunt is de processie waarbij het beeld van Virgen del Carmen op een troon gezet wordt en vanuit de kerk door Carihuela gedragen wordt. Langs de route van de processie staan vele duizenden mensen te kijken. Er is muziek, dans en er wordt natuurlijk volop vis gegeten.

Aan het einde van de processie wordt het beeld aan boord van een vissersboot gehesen en vergezeld door vuurwerk langs de kustlijn gevaren. Na deze vaartocht keert het beeld weer terug op haar plaats in de kerk.

Las Jornadas del Pescaito

las Jornadas del Pescaito…………….

Van aanstaande woensdag 7 t/m zaterdag 10 juni, kunt u bij 71 restaurants en bars in Torremolinos en in la Carihuela deze lokale lekkernij proeven.

Deze dagen serveren zij voor € 5 diverse verschillende soorten gefrituurde vis. Ook kunt u daar een lekker koel glaasje bier (een cana) bij bestellen voor slechts €1.

Een prima gelegenheid om kennis te maken met deze lokale lekkernijen.
De deelnemende restaurants en bars zijn te herkennen aan de speciale poster (zie foto)
#jornadasdelpescaito #lacarihuela #torremolinos#pescaito

Een nieuwe toekomst voor hotel Las Palomas

Na jarenlang leeg gestaan te hebben, werd serieus gevreesd voor de toekomst van dit ooit beeldbepalende hotel in Carihuela. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de renovatie van dit hotel, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant ziet dit hotel er nu weer prima uit.

Onlangs werd dit hotel weer compleet in gebruik genomen en heeft Carihuela er weer een publiekstrekker bij. De heropening zal zeker een stimulans zijn voor de directe omgeving. Naar verwachting zal de leegstaand van winkelpandjes aan de aangrenzende Calle Carmen Montes snel tot het verleden behoren.

We hopen op een succesvolle herstart van het hotel met de nieuwe naam Palia las Palomas.

,

Jan Breijaen neemt u mee terug in de tijd

La Carihuela is een oord dat je of laat liggen óf je raakt er aan verknocht. Velen komen er al jaren, en zelfs meerdere keren per jaar. Voor uw redactie is dat niet anders. Voor Jan Breijaen ook niet. Jan stuurde ons een aantal mooie foto`s, die wij met u mogen delen. Bij deze!

Alle foto`s zijn circa 25 jaar geleden gemaakt in La Carihuela (Playa Miguel). Jan verbleef in het gezelschap van een tweetal uit Leiden en een aantal Amsterdamse horecaondernemers.

Onderstaand nog een foto. Heeft u leuke foto`s, spannende gebeurtenissen, bezienswaardigheden of ander leuke vermeldenswaardige zaken? Laat het ons weten, dan kunnen wij het delen met onze vele tienduizenden bezoekers. Mail naar info@lacarihuelaplaa.com.

Water en wind verrast La Carihuela vandaag (video)

Een paar dagen geleden besteedden wij aandacht aan aan het zomerklaar maken van het strand. Dit lijkt vooralsnog dweilen met de kraan open. Vandaag werd Carihuela onaangenaam verrast met veel wind, dat het water over het strand en de boulevard stuwde. Wij, ene velen met ons, hadden de weersvoorspelling wel gezien, maar dit niet zien aankomen.  Zie onderstaande afbeelding voor de weerverwachting.

Jose Pina was in La Carihuela en maakte onderstaande video. Duidelijk is dat er veel schade is ontstaan en dat de komende dagen veel opruimwerkzaamheden nodig zijn. Locale TV-stations rukten uit om opnames te maken en bewoners en getroffen ondernemers te interviewen.

TERRIBLE EL DESTROZO DEL LEVANTE EN LA CARIHUELA

Posted by Jose Piña on Friday, 21 April 2017

 

,

Fashion Weekend 2017

Alweer voor de 4e keer, wordt in het weekend van 28 en 29 april dit succesvolle mode-evenement georganiseerd.

Het Fashion Weekend Torremolinos wordt georganiseerd door de lokale modewinkels en plaatselijke ontwerpers. Gedurende enkele wervelende shows wordt aandacht geschonken aan de nieuwe zomertrends voor 2017.

Het festival vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 april. De catwalk staat opgesteld op Plaza Costa del Sol in het hartje van Torremolinos en is dus gemakkelijk bereikbaar.

De shows vinden plaats op :

vrijdag de 28e van 20.00 tot 22.00 uur

zaterdag de 29e van 12.00 tot 13.30 uur en van 17.00 tot 22.00 uur.

Kortom een leuk en gratis evenement in het hartje van Torremolinos