,

Uitstapje naar Arroyo de la Miel

Heb je even genoeg van het strand en zin in een kort uitstapje ? Ga dan bijvoorbeeld eens kijken in Arroyo de la Miel.

Arroyo is gemakkelijk met de bus te bereiken en binnen 20 minuten ben je er. Leuke straatjes, winkels en volop restaurants en terrasjes maken Arroyo een gezellig stadje.

 

Misschien een suggestie om dit te combineren met de markt die daar op Vrijdag`s wordt gehouden (naast Tivoli Park)

De Feria en Romeria van Torremolinos

Enige tijd geleden plaatsten wij al een bericht op ons website over de maand september of in het Spaans septiembre. In dat artikel werd aandacht besteed aan de perfecte maand om de Costa te bezoeken.

Dit om 2 redenen t.w. de rust keert terug na de schoolvakanties en traditioneel wordt eind september de Feria en Romeria gehouden. Een mooi moment om je Spanjaard onder de Spanjaarden te voelen.

Dus noteer de datum van de Feria en Romeria in je agenda en wie weet zien we elkaar……………..

 

Waterglijbaan

Het succes van de lange waterglijbaan die vorig jaar voor 1 dag werd aangelegd op de hellende weg calle Europa in het centrum van Torremolinos, wordt herhaald.

Het was een groot succes waar vele deelnemers heel veel plezier aan beleefden.
Dit jaar wordt de 50 meter lange waterglijbaan aangelegd op de helling bij piscina Virgen del Carmen 3, het gemeentelijke zwembad van Torremolinos. Dit zwembad is gelegen vlakbij het Crocodile Park en de Toros (de stieren arena).

Check de exacte locatie even op google maps.

Het wordt weer een dag van heel veel lol en waterplezier, waar iedereen aan kan deelnemen.
Dus neem je zwembandje, snorkel en je luchtbed mee en beleef een geweldige dag !

Koningsdag La Carihuela; feest op het plein!

Ook in La Carihuela wordt Koningsdag groots gevierd. Het centraal gelegen plein bij de fontein is het toneel van de activiteiten. Er zijn tal van activiteiten, kraampjes en er treedt een scala aan artiesten voor u op, waaronder uiteraard Gosta. Het feest begint om 15:00 uur en eindigt rond de klok van 20:00 uur.

,

Fashion Weekend 2017

Alweer voor de 4e keer, wordt in het weekend van 28 en 29 april dit succesvolle mode-evenement georganiseerd.

Het Fashion Weekend Torremolinos wordt georganiseerd door de lokale modewinkels en plaatselijke ontwerpers. Gedurende enkele wervelende shows wordt aandacht geschonken aan de nieuwe zomertrends voor 2017.

Het festival vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 april. De catwalk staat opgesteld op Plaza Costa del Sol in het hartje van Torremolinos en is dus gemakkelijk bereikbaar.

De shows vinden plaats op :

vrijdag de 28e van 20.00 tot 22.00 uur

zaterdag de 29e van 12.00 tot 13.30 uur en van 17.00 tot 22.00 uur.

Kortom een leuk en gratis evenement in het hartje van Torremolinos

 

Carnaval de Torremolinos 2017

Ook in zuid Spanje zijn de voorbereidingen voor het carnaval in volle gang. Afgelopen week werd op het stadhuis van Torremolinos het programma bekend gemaakt en het belooft ook dit jaar weer een hele feestelijke en mooie week te worden.

In Torremolinos en dus ook in la Carihuela staat de carnavalsweek gepland in de week van 6-12 Maart. Dat betekent vrolijk versierde straten en pleinen en een gezellige drukte.

Het centrale plein, waar de meeste festiviteiten plaatsvinden is la Plaza de la Nogalera.

De spetterende afsluiting van de carnavalsweek vindt traditiegetrouw plaats in la Carihuela met de optocht la Quema de la Sardina (de verbranding van de sardine).

De optocht met praalwagens en mooi uitgedoste deelnemers vertrekt vanaf la Plaza del Remo aan de boulevard en de bonte stoet trekt vervolgens over de boulevard en door de straten van la Carihuela.

Aan het slot van de optocht wordt op het strand van la Carihuela de afbeelding van de sardine verbrand.

,

Los Reyos Magos oftewel het feest van de 3 koningen

Vrijdag 6 januari om 11.00 uur komen de 3 koningen Melchior,Caspar en Balthasar aan op het strand van la Carihuela.

201612291527496485

Ook al wordt het feest van de 3 koningen in Spanje eigenlijk gevierd voor de kinderen, misschien toch leuk om even een kijkje te gaan nemen. Aan de kinderen wordt traditiegetrouw snoepgoed uitgedeeld.

Veel plezier gewenst en natuurlijk ook de allerbeste wensen voor het komende jaar

,

Fiesta de la Moda

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 November vindt in het centrum van Torremolinos de 2e editie plaats van het Torremolinos Fashion Weekend. Na het succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar het Plaza Costa del Sol voor twee dagen omgetoverd tot een grote catwalk.

Op deze catwalk zal de nieuwste herfst en winter mode geshowd worden. Naast kleding wordt er ook aandacht geschonken aan de nieuwste schoenentrends en mode accessoires.

201510191417144849-1024x683

Zowel vrijdag als zaterdag vindt er om 19.00 uur op de grote catwalk een indrukwekkende modeshow plaats. Op vrijdag is er om 12.00 uur aandacht voor kindermode en om 17.00 uur zullen een aantal jonge modeontwerpers hun creaties tonen.

Verblijft u momenteel aan de Costa, dan heeft u op vrijdag 18 of op zaterdag 19 november iets om in uw agenda te noteren.

 

 

Liga de Jabegas

Jaarlijks vindt in la Carihuela de bekende race van vissersbootjes plaats. Deze traditionele vissersbootjes noemt men in het Spaans jabegas.

Verschillende teams nemen het tegen elkaar op en strijden om de eer en de dagwinst. Het winnende team zal later in augustus in de haven van Malaga de strijd aangaan met een groot aantal andere teams uit de provincie Malaga.

del Remo

De race in la Carihuela vindt plaats op  zondag 7 augustus tussen 18.00 en 21. 00 uur. De start en finish van elke race vindt plaats ter hoogte van la Plaza del Remo (het plein met beeld aan het einde van de boulevard van la Carihuela).

Zowel vanaf het strand als vanaf de boulevard kunt u genieten van deze roeiwedstrijden.

Noches en vela……. Kaarsjesnachten in Mijas

Ook dit jaar worden in Mijas deze avonden weer georganiseerd. Op 5, 6 en 7 augustus zullen de straten en pleintjes in dit witte bergdorpje weer sfeervol verlicht zijn door vele tienduizenden kaarsjes.

Een evenement dat wanneer u aan de Costa verblijft eigenlijk niet mag missen. De vele tienduizenden kaarsjes zorgen voor een bijzondere sfeer in dit toch al pittoreske witte dorp. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met dit in de bergen gelegen dorp.

kaarsjesnachten Mijas Noches en Vela

Vanuit Mijas pueblo heeft u een adembenemend uitzicht op de hele kuststrook van Malaga tot Fuengirola. Door de ligging in de bergen waait hier in de avond vaak een lekker verkoelend windje. Ook dat kunt u deze warme dagen wel gebruiken toch ?

Mijas is vanuit Carihuela gemakkelijk te bereiken per bus. De bus naar Mijas kunt u o.a nemen bij de halte tegenover de Voom Voom aan de hoofdweg Avenida calle Carlota Alessandri. Of u neemt in Torremolinos het treintje naar Fuengirola en daar de bus naar Mijas.